14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Infjärdens SK - Ohtana/Aapua FF

Infjärden besegrar OAFF på LF-Arena med 2-0 (0-0)
Matchen inleds avvaktande från båda lagen och målchanserna är lätträknade. Infjärden har trots motvind ändå mer boll men man skapar inga farliga chanser. OA försöker komma i kontringar oftast genom Joel Hiltunen men han är hårt bevakad av flera försvarare. I den 33:e minuten får Infjärden en fin målchans när vi missar på mittplan och en ISK:are kommer fri mot Kotten som med en fotparad klarar skottet. Vi går till paus med 0-0 vilket vi får vara nöjda med.

Andra halvlek är bara minuten gammal när vi tappar i markeringen och Infjärdens Joel Edström kan enkelt nicka in bollen till 1-0. Minuten senare avlossar Pär Sundström en vänsterkanon som går i ribbans underkant och ner kring mållinjen innan Kotten fångar den. Efter den dåliga inledningen kommer OA alltmer och har sin bästa del i matchen och Jocke Larsson har vår bästa målchans där en utrusande målvakt parerar skottet. Matchen avgörs i den 75:e minuten när en frispark från ISK letar sig förbi flera spelare; Kotten kan inte hålla bollen utan returen slås in till 2-0. Sista kvarten har vi några anfall som är på väg att bli målchanser av men alltid är en fot eller ett huvud i vägen. Infjärden har också ett par lägen där Kotten gör bra räddningar.

Sett över hela matchen speglar siffrorna 2-0 tillställningen. Infjärden är det spelförande laget under stora delar av matchen och man har också dom flesta målchanserna. OA gör trots frånvaron av flera spelare en bra bortamatch dock utan att få till dom riktigt vassa målchanserna. I OA går plussen ytlig Mikael Krekula i backlinjen, till John Kalla på mittfältet samt till Joel Hiltunen i anfallet. Infjärdens bästa var Joachim Olofsson, Anton Rosengren och hyperfarlige Joel Edström. Bra domarinsats av Jonathan Forsman.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Adam, Micke K - Jocke L, Mäki, John (ut 70), Martin T (ut 62),Joel, Markus M (ut 62)
Ers: Liam (in 62), Albin (in 62), Yassin (in 70), Younes, Magnus J